Valitse sivu

Jan Rokama

Kymmenen vuotta sitten Gyproc ja Aulis Lundell käynnistivät yhteistyön, jonka ansiosta ergonomisiin ja asennusta nopeuttaneisiin Gypsteel teräsrankoihin perustuvien Gyprocin kokonaisratkaisujen myynti on rikkonut ennätyksiä joka vuosi. Tuoteperhe on laajentunut vuosien varrella väliseinistä alakattoihin ja äänirankoihin.

”Vuodesta 2009 lähtien, kun Gyproc ja Aulis Lundell toivat markkinoille Gypsteel teräsrankaan pohjautuvat väliseinärakenteet, niiden kysyntä on kasvanut joka vuosi. Markkinajohtajuus on voitu saavuttaa ainoastaan luottamukseen perustuvalla kumppanuudella ja jatkuvalla yhteisellä kehittämisellä. Aulis Lundell Oy on ollut Gyprocille erinomainen kumppani, joka on aidosti halunnut kehittää asioita yhdessä asiakkaiden parhaaksi”, rakennusliikemyynnistä vastaava myyntipäällikkö Jan Rokama Gyprocilta Saint-Gobain Finland Oy:stä sanoo.

Yhteistyön ansiosta asiakkaat saavat kätevästi Gyprocilta yhdellä tilauksella ja toimituksella sekä Gypsteel rangat että kipsilevyt, ruuvit ja muut tarvikkeet niin väliseiniin kuin alakattoihin.

”Sujuva logistiikka, täsmätoimitukset ja ainoana tarjoamamme määrämittaispalvelu ovat rakennusliikkeille yhä tärkeämpiä asioita, kun ne pyrkivät tehostamaan työmaatoimintojaan ja vähentämään materiaalien varastointia ja hukkaa. Määrämittaiset rangat ja levyt nopeuttavat hyvin paljon asennusta ja vähentävät jätteen määrää. Meillä on myös mahdollisuus ottaa vastaan ylijääneet teräsrankojen ja kipsilevyn palat, joita voidaan kierrättää uudelleenkäyttöön tuotannossa sen sijaan että rakennusliike joutuu maksamaan kaatopaikkamaksuja sekajätteestä”, Jan Rokama sanoo.

Hän muistuttaa, että Aulis Lundell Oy pystyy toimittamaan pitkälle automatisoiduilta ja robotisoiduilta tuotantolinjoiltaan määrämittaisia rankoja tarvittaessa vain puolentoista viikon toimitusajalla.

”Eniten käytettyjä vakiomittojakin on saatavana hyvin kattavasti 20 mm:n välein. Esimerkiksi ostoskeskuksissa ja sairaaloissa tarvitaan paljon myös pidempiä rankoja, joiden joustavia toimituksia yhdessä Aulis Lundellin kanssa olemme kehittäneet ja saaneet siitä hyvää palautetta asiakkailta.”

Patentoidun UltraSteel-teknologian ansiosta Gypsteel teräsrangat ovat mahdollisimman kevyitä käsitellä, mutta samaan aikaan lujia ja jäykkiä.

”Gypsteel parantaa työergonomiaa ja nopeuttaa asennusta, joka on suurin kustannuserä kevyiden väliseinien rakentamisessa. Pinnan muotoilu helpottaa ruuvausta, koska ruuvit ja rangat eivät lähde karkaamaan. Seinärangat on helppo asentaa lattia- ja kattokiskojen väliin, sillä ne pysyvät pinnan kitkan ansiosta paikallaan myös ilman ruuveja. Teräsrangoissa on valmiiksi suunnitellut läpät läpivientejä varten ja villakoukut pitävät eristeet paikoillaan. Kaikki Gypsteel seinärankaan pohjautuvat Gyprocin rakenneratkaisut on perusteellisesti tutkittu ja dokumentoitu, ja myönnämme niille rakennetakuun”, Rokama luettelee ratkaisun hyötyjä, joihin asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä sujuvan logistiikan ohella.

Tuoteperhe kasvaa mutta ohenee Habito Slimwallilla

Tänäkin vuonna Gypsteel teräsrankaan pohjautuvien väliseinä- ja alakattoratkaisujen myynti on Rokaman mukaan käynnistynyt edelleen kasvaen.

”Gypsteel on saanut markkinaosuuksia puulta ja muilta teräsrangoilta. Kymmenen vuotta sitten teräs- ja puurangan osuudet olivat melko tasan, mutta tällä hetkellä jo kaksi kolmesta rangasta on Suomessa teräsrankoja. ”

Gypsteel teräsrangoista on kasvanut kymmenessä vuodessa kokonainen tuoteperhe. Gypsteel seinäprofiileja, Gyproc GK alakattojärjestelmän Gypsteel GK profiileja, Gypsteel SKP tiivisteellisiä kiskoja ja Gypsteel XR äänirankoja käytetään nykyisin esimerkiksi liike- ja toimistorakentamisessa ja julkisessa rakentamisessa.

”Gypsteel teräsrankoja menee merkittäviä määriä esimerkiksi hotelleihin, sairaaloihin ja ostoskeskuksiin ympäri maata. Myös uusissa asuintornitaloissa, joissa on pilarilaattarunko, Gypsteeliä käytetään paljon. Suuria kohteita ovat olleet viime aikoina esimerkiksi Pasilan Tripla, Kalasataman jopa 130 metrin korkeuteen kohoavat tornitalot ja Clarion Hotel Helsingissä, Ratinan liikekeskus Tampereella ja yhdeksänkerroksinen Original Sokos Hotel Kupittaa Turussa.”

Gypsteel XR äänirangoilla voidaan saavuttaa erityisen hyvät ääneneristysominaisuudet. Ääneneristävyys ja palonkestävyys korostuvat esimerkiksi hotelleissa ja sairaaloissa.

”Kehitämme jatkuvasti uudenlaisia ratkaisuja, joissa hyödynnetään Gypsteel teräsrankojen hyviä ominaisuuksia. Olemme tuomassa keväällä markkinoille uuden Habito Slimwall -seinärakenteen, jolla saavutetaan yli kymmenen prosenttia määräysten vaatimuksia parempi huipputason äänen- ja paloneristävyys sekä murtosuojaluokitus jopa 50 mm ohuemmalla rakenteella kuin aiemmin. Rakenteessa käytetään kapeampaa vahvistettua Gypsteel teräsrankaa ja seinärakenteelta vaadittava jäykkyys ja muut ominaisuudet saavutetaan lisäksi erittäin lujalla kaksinkertaisella Habito-levyllä molemmin puolin.”

Ylivoimainen tuote- ja palvelukokonaisuus

Tärkeänä osana kokonaispalvelua kaikista rakenneratkaisuista on Gyprocin verkkosivuilla kattava tietopankki, josta löytyvät tutkitut ja testatut tiedot rakenteiden lujuusominaisuuksista, palonkestävyydestä ja ääneneristävyydestä. Verkkosivuilla on myös valmiit sähköiset rakenne- ja detaljikirjastot sekä suunnittelu- ja työohjeet suunnittelijoiden ja rakentajien avuksi.

”Laskureilla on helppo määrittää esimerkiksi tarvittava levyjen määrä ja rankapaksuudet erilaisiin kohteisiin.”

Jan Rokaman mielestä vuodesta toiseen jatkuva kysynnän kasvu on väkevä osoitus kumppanuuden voimasta. Yhdessä Aulis Lundell Oy:n kanssa Gyproc voi tarjota asiakkaille ylivoimaisen tuote- ja palvelukokonaisuuden.

”Jo kymmenen vuoden ajan Gypsteel on yhdistänyt Gyprocin rakenteet kokonaisuudeksi ja mahdollistanut järjestelmämyynnin asiakkaille. Aiemmin Gyprocilla ei ollut lainkaan rankoja, vaan ne toimitettiin työmaille erikseen.  Aulis Lundellin saaminen yhteistyökumppaniksi Gypsteel teräsrankojen valmistukseen toi meille aiemmin puuttuneen tärkeän linkin asiakkaiden haluamista kevytrakennejärjestelmistä ja mahdollisti sujuvat kokonaistoimitukset asiakkaille. Tämä on meille tärkeä kumppanuus, jonka ansiosta olemme yhdessä markkinajohtaja. Paras osoitus yhteistyön hedelmällisyydestä ovat tyytyväiset asiakkaat”, Jan Rokama sanoo.

Takaisin aikajanaan