Valitse sivu

Harri HautakoskiRakenne Lesti Oy:llä 10 vuoden käyttökokemus

Pääkaupunkiseudulla toimiva sisärakenneurakointiin keskittynyt Rakenne Lesti Oy on käyttänyt Gypsteel seinäprofiileita heti alusta lähtien. Gypsteel profiilien keveydestä on yrittäjä Harri Hautakosken mukaan hyötyä asennusergonomian lisäksi myös rankanippujen kuljetuksessa, siirroissa ja käsittelyssä työmaalla. Asennus on tärkeä mutta silti vain yksi vaihe rankojen ja levyjen käsittelyssä, ja suuremmissa rankanipuissa keveyden hyödyt kertautuvat.

”Olimme koekaniinina pilotoimassa Gypsteel rankojen käyttöä, kun ne tulivat markkinoille kymmenen vuotta sitten. Nykyisin käytämme niitä jatkuvasti väliseinissä, joita asennamme lähes joka päivä. Keveys helpottaa Gypsteel rankojen käsittelyä ja asennusta. Suurempienkin rankamäärien roudaaminen työkohteisiin on mukavampaa. Myös profiilien leikkaaminen ja kolojen teko on helpompaa Gypsteelissä”, Rakenne Lesti Oy:stä puolet omistava yrittäjä ja työnjohtaja Harri Hautakoski sanoo.

Harri Hautakosken mukaan asentajat arvostavat rankojen keveyttä asennuksessa ja siirroissa. Noin 20 prosenttia tavallisia teräsrankoja kevyemmät profiilit helpottavat siirtoja ja nostoja. ”Ruuvattavuus on hyvä silloin kun molemmin puolin on yksi levykerros. Kahdella levykerroksella ruuvaaminen on jonkin verran hitaampaa.”

Pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä toimivan yhtiön henkilömäärä on tällä hetkellä 15. Hautakoski perusti Rakenne Lestin yhtiökumppaninsa Raimo Lapin kanssa vain pari vuotta ennen kuin Gypsteel tuli markkinoille, joten yrityksen asentamista väliseinistä valtaosa on tehty Gypsteelillä.

”Teemme sekä asunto- että liike- ja toimistokohteita. Esimerkiksi pari vuotta sitten valmistuneessa Diakonia-ammattikorkeakoulussa Helsingin Kyläsaaressa teimme myös pyöreitä ja kaarevia seiniä normaalien suorien seinien lisäksi”, Hautakoski sanoo. Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak on ylivoimaisesti suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa.

Victoria-korttelissa Aulis Lundellin rankoja laajasti

”Victoria-kortteliin Helsingin Jätkäsaaressa teimme sisärakenteita asuntoihin, liiketiloihin ja päiväkotiin.” Vuonna 2017 valmistuneessa Victoria-korttelissa myös julkisivu on rakennettu Aulis Lundellin teräsprofiileista, Koolari-tuoteperheestä. Merellisessä Jätkäsaaressa sijaitsevan korttelin ensimäisissä kerroksissa on muun muassa kulttuurikeskus, liike- ja toimistotiloja, päiväkoti ja ravintola. Ylemmissä kerroksissa on yhteensä 209 eri kokoista asuntoa.

”Arcada ammattikorkeakoululle meillä on vielä käynnissä väliseinien rakentaminen Helsingin Kyläsaaren opiskelija-asuntoihin. Väliseinät tehdään kaksoisrungolla ja kaksinkertaisella levytyksellä niin että väliin jää ilmarako, jolloin saavutetaan erittäin hyvä ääneneristävyys”, Harri Hautakoski sanoo.

Rakenne Lesti tilaa osaan kohteista rangat määrämittaisina. ”Jos korkeudet vaihtelevat paljon, katkomme itse rangat työmaalla. Yhteistyö Gyprocin ja Aulis Lundellin kanssa on toiminut hyvin. Teemme levyjen ja rankojen tilaukset Gyprocilta, ja erikoispitkien rankojenkin toimitukset onnistuvat lyhyellä varoitusajalla. Gyproc toimittaa levyt ja rangat samassa kuormassa.”

Takaisin aikajanaan